22. April 2021 17:54
Navigation
Forside
Baggrund
Hvem er vi?
Foreningen
Status og visioner
Støtte og finansiering
Nyhedsbrev
Samarbejde søges
Alle nyheder
Skriv til os
Nyheder
Får og Fløjter 5. ju...
Generalforsamling 2014
By- og golffår 2013
Fårene på græs ved R...
Fyrre flotte får på ...
Ponyer i Trans
Åbent hus, workshop ...
Golf- og Byfår
okt. 2012. Rose Seminar
sommer 2012 - Heste ...
Facebook

9. maj Nordiske dage
Får til Kanten var med ved Nordiske dage på Lemvig bibliotek. Der var smagsprøver - lam i kål og fårepølse - og bagefter færødans / sang.

Generalforsamling i Får til Kanten 20. februar 2012

GRATIS arrangementer i august
Vi har haft to gratis arrangementer i august 2012

Til begge arrangementer serverede vi HYRDETASKER - det er fårehyrdens svar på fastfood.

Hyrdetaske er absolut slowfood, med langtidshævede grovboller, Fårehyrdens Rosmarinpølse og Vesterhavsost.


Det første arrangement var d. 24. august på Gjellerodde, hvor fårene har gjort et stort arbejde med at rydde hybenroser.


D. 25. august var vi på Rammedige, hvor fårene afgræsser fortidsminderne, så man kan se oldtidshøjene og diget. Uden afgræsning ville det hele bare gro til i langt græs.
For tiden går der en flok væddere på Rammedige. Man skal ikke være bange for at gå ind til dem, da de flygter for mennesker.Får og Fællesspisning i august

Vi har afholdt to gange Får og Fællesspisning i august

16. august besøgte vi fårene på Stausholm, og spiste bagefter hos Alex på Harboøre Hotel. Her stod menuen blandt andet på langtidsstegt får. Ved langtidsstegning bliver kødet meget mørt og smagfyldt.
Til dette arrangement var der folk både fra Harboøre og Washington.

18. august var vi på Lystbækgaard, hvor Berit Kiiellerich viste sine får frem og bagefter spiste vi i cafeen på Lystbækgaard. Også her var der internationale gæster - en flok ungarere, der ligesom en lille flok himmerlændinge også havde fundet vej til Lystbækgaard.

Får og Fællesspisning er et projekt i forlængelse af Får til Kanten. Det er støttet økonomisk af Vestjyske Fødevarer og Oplevelser. Får og Fællesspisning er nu afsluttet og skal evalueres snarest.

6. juli - Bovbjerg
Folk og Får nyder udsigten fra Bovbjerg.

Inden turen fik vi en speltbolle med Vesterhavsost og Fårehyrdens Rosmarinpølse, samt hjemmelavet hyldeblomstdrik med honning og jordbær. Vi havde en rigtig hyggelig gåtur med fårene og flotte skyer på himlen. Lige da himlens sluser åbnede sig, var vi tilbage på fyret. Her spiste vi et enkelt måltid med sprængt lam, kartoffelsalat af nyopgravede kartofler, crême fraiche og krydderurter. Dertil frisk grøn salat med nybragte 5-korns kuvertbrød.


juni-juli: Får, Fyr og Vestjyske specialiteter

I år har vi haft flere vandringer med får ved Bovbjerg Fyr. Der var afgang fra fyret kl. 18.00 på onsdagene 8. og 15. juni samt 6. og 13. juli.

Vi gik med fårene og fortalte om landskabsplejen. Bagefter var der spisning på fyret. Forsøgsvist have vi ikke annonceret særligt kraftigt. Annoncer er dyre, og de ser ikke ud til at have stor effekt.

Hvis vi skal lave lignende arrangementer til næste år, vil vi planlægge dem i god tid, så flere mennesker kan få chance for at være med.


23. marts. Ordinær generalforsamling i Støtteforeningen
Onsdag d. 23. marts 2011 kl. 19.30 på Bovbjerg fyr holdt vi generalforsamling med kaffe og kage.
dagsorden

19. februar. Generalforsamling i Støtteforeningen

Ekstraordinær generalforsamling kl. 16-18


Vi mødtes til suppe på Bovbjerg fyr kl. 16. Derefter generalforsamling.

Du kan downloade dagsordnen her

Der var 12 fremmødte til generalforsamlingen. Det blev enstemmigt vedtaget at flytte den ordinære generalforsamling til marts i stedet for april. I år bliver den afholdt 16. marts.
De fremmødte blev orienteret om status på projektet.


19. febr. Inspirationsdag på Bovbjerg fyr
Program for Inspirationsdag på Bovbjerg fyr lørdag d. 19. februar kl. 10-16.

Læs om mødet her


Arealer til afgræsning / erfaringer med afgræsning

Har du arealer til afgræsning? Naturområder, frøgræsmarker, efterafgrøder ..... Send os en mail med oplysning om arealets størrelse og hvad er der på det, hvor ligger det, hvem ejer det, er det hegnet, er der evt. naboområder der kan græsses med, hvornår har det sidst været afgræsset osv. Du kan sende oplysningerne via dette link eller på en mail til: nina.svanborg@gmail.com

Hvis tre eller flere lodsejere går sammen, vil der være mulighed for at søge tilskud (op til 75 %) til hegning m.v. hos FødevareErhverv Natur- og Miljøprojekter. Hvis man søger disse midler, skal afgræsning fortsætte i minimum 5 år.

Vi vil også meget gerne i kontakt med folk, der har lavet / laver afgræsning af naturområder, og høre om jeres erfaringer. Ring til Nina på tlf. 2925 9663.


29. august. Nissum Fjorddag

Får til Kanten på Nissum Fjord Dagen. Se løsningerne på spørgsmålene her.

Ved Emanuel Fabricius' hytte på engen ved Sandbækvej i Nees er der et godt eksempel på, hvad der kan komme ud af afgræsning med kvæg. Bemærk "sort sol"!

Der kom rigtigt mange mennesker i løbet af dagen. De nød det gode vejr, god mad og folkemusik.


Link til program for Nissum Fjord Dagen 2010

Ellen og Berit viser eksempler på spændende ting, der kan blive ud af skind og uld.